سوال و جوابهای رایج مربوط به پیلاتس -مقاله تاثیر پیلاتس بر دیابت نوع دو
مقاله تاثیر پیلاتس بر دیابت نوع دو
سوال و جوابهای رایج مربوط به پیلاتس
با توجه به نوظهور بودن رشته ورزشی پیلاتس در ایران و عدم آشنایی قشر کثیری از جامعه با این رشته ورزشی و همچنین سوالاتی که دوستان عزیز مطرح می کنند ، بر آن شدیم که به منظور بهره مندی شما عزیزان؛ سوالات متداول را در این صفحه پاسخگو باشیم . سعی ما بر آنست که با توجه به منابع معتبر و رسمی و تجربه چند ساله بهترین پاسخ ها را در اختیارتان قرار دهیم .
امیدواریم راهنما و مشوق خوبی باشیم برای شما عزیزانی که به سلامت جسم و روحتان اهمیت می دهید و علاقمند به داشتن ظاهری زیبا و روحیه ای با نشاط و آرام هستید .
۱- چه چیزی پیلاتس را از ورزشهای دیگر متمایز می کند؟
روش تمرینی پیلاتس متشکل از ورزشهایی است که تمرکز روی پیشرفت انعطاف و قدرت در تمام اندامهای بدن دارد بدون اینکه عضلات را حجیم کند یا آنها را از بین ببرد. این روش تمرینی از حرکات کنترل شده ای تشکیل شده که بین بدن و مغز هارمونی فیزیکی ایجاد کرده و توانایی بدن افراد را در هر سن بالا می برد. با این روش ورزشی درد های مهره ای و کمر کاهش یافته انعطاف و تعادل در بدن پیشرفت کرده فضای ریه حجیم شده و قابلیت تنفس افزایش یافته و باعث تقویت سیستم قلبی عروقی می شود. علاوه بر آن به دلیل آنکه تمام حرکات ورزشی در پیلاتس به صورت خوابیده ایستاده یا نشسته بدون جهش وپرش و طی مسافت می باشد آسیب های ناشی از صدمات مفصلی را کاهش می دهد.
۲- چه کسانی می توانند پیلاتس را انجام دهند؟
این ورزش هم برای بانوان و هم آقایان بالای ۱۷ سال با هر رده توانایی بدنی مفید می باشد. البته افراد با مشکلات و بیماریهای گوناگون قبل از انجام این ورزش باید با پزشک و مربی خود مشورت کرده . علاوه بر آن این ورزش برای افراد با مشکلات شدید مفصلی بیماری های خاص مانند : (سرطان و ام اس) برای زنان باردار به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
۳- برای شرکت در این کلاس از چه پوششی باید استفاده کرد؟
در کلاس ورزشی پیلاتس برای اجرای راحت حرکات بهتر است از لباسهای چندان چسبان و خیلی گشاد استفاده نکرد بعلاوه بهتر است شرکت کنندگان پای برهنه یا در صورت تمایل از جوراب استفاده کنندبهتر است از لباسی استفاده کنید که راحت باشد اما خیلی گشاد نباشد مهم است که مربی اندام و عضلات شما را در حین حرکت مد نظر داشته باشد نیازی به کفش ندارید و استفاده از جوراب با صلاحدید مربی اختیاریست
۴- تکرار کلاس به چه صورت بهتر است؟
دو الی سه بار در هفته مناسب است و مانند هر ورزش دیگر تداوم و تناوب در اجرای آن کلید موفقیت است بهتر است بین جلسات خیلی وقفه نیافتد تا برای فراگیری حرکات و تمرینات دچار مشکل نشوید پس از چند هفته شرکت در کلاسهای پیلاتس از تغییراتی که در اندام خود می بینید دچار شور و شعف می شوید.
۵- آیا پیلاتس کمکی به افرادی که دارای مشکل آرتروز و درد مفاصل و زانو و همچنین مشکلات مهره ای هستند می کند؟
افرادی که دچار عارضه هایی مانند آرتروز درد مفاصل و … هستند همچون افراد دیگر نیاز مبرم به انجام فعالیتهای مناسب ورزشی دارند زیرا پیلاتس کمک می کند تا عضلات جانبی مفاصل آسیب دیده تقویت شده و موجب کاهش دردهای مفصلی و … می شود .
نکته قابل ذکر در اینجا : این افراد در کلاسهای پیلاتس باید باتوجه به مشکل خود در حد توان اقدام به انجام حرکات کرده و حتما قبل از شروع کلاس مربی را در جریان مشکل خود قرار داده وطی کلاس به نکاتی که توسط مربی بیان می شود گوش فرا داده و آنها را اجرا کنند .
۶- من دارای وزن سنگینی هستم آیا تمرینات پیلاتس می تواند در لاغر شدن به من کمکی کند؟
در پاسخ به سوال شما باید بگویم بله تمرینات پیلاتس بسیار به شما کمک می کند تا اندام موزون و شکیلی پیدا کنید ولی همانطور که می دانید وزن و چربی اضافه بدن شما احتیاج به یک فعالیت چربی سوز دارد که این امر با هر یک از فعالیتهای هوازی امکان پذیر می باشد مانند : دویدن نرم ، پیاده روی سریع ، شنا و…انجام تمرینات پیلاتس توام با هریک از این فعالیتها کمک می کند سریعتر به این هدف دستیابی پیدا کنید.
۷- من از عارضه گردی پشت به دلیل اینکه ساعتهای زیادی پشت میز هستم رنج می برم پیلاتس چه کمکی به من میکند؟
یکی از نکات مهمی که در پیلاتس بسیار به آن توجه می شود ایستاندن صحیح می باشد ، توجه پیلاتس به بخش اندام فوقانی به این منظور است که فرد با قامتی کشیده بایستد و فاصله بین مهره ها را که در اثر مرور زمان کوتاه شده و فرو رفته شده بشکل کشیده در آورد .تمرینات ورزشی پیلاتس در اینگونه افراد کشیدگی بیش از اندازه و ضعف عضلات پشت را از بین برده و به مرور برآمدگی پشت را نامحسوس تر می کند.
۸- مدتی است دچار درد های شدید میگرنی شده ام بطوری که هیچ ورزشی نمی توانم انجام دهم آیا می توانم پیلاتس کار کنم؟
عارضه میگرن امروزه در بین مردم بسیار شایع شده است تحقیقات علمی ثابت کرده ۸۰ درصداز مشکلات میگرنی ناشی از آرتروزهای گردن و مشکلات مفاصل شانه می باشد تمرینات پیلاتس با تقویت عضلات ناحیه گردن و سرشانه کمک می کند به شکل قابل توجهی دردهای میگرنی کاهش و از بین برود.
۹- خانمهای باردار قادر به استفاده از این رشته ورزشی هستند؟
خیر .از آنجایی که در تمام طول یک ساعت کلاس پیلاس شکم منقبض بوده و دم و بازدم عمیق انجام میشود این انقباضات شکمی برای جنین آسیب زااست در نتیجه توصیه نمی شود در دوران بارداری ورزش پیلاتس انجام شود.
زمان شروع : پس از زایمان طبیعی (۳ الی ۴ ماه بعد) زایمان سزارین (۶ الی ۷ ماه بعد)
۱۰- آیا این ورزش برای دختر ۹ساله بی اشکال است؟
همان طور که قبلا اشاره شد رده سنی ۱۷ سال به بالا قادر به انجام این ورزش میباشند. از انجایی که تغییرات هورمونی به ویژه هورمون رشد در سن بلوغ از اهمیت خاصی برخوردار است در نتیجه انجام فعالیت ورزشی مانند پیلاتس باعث اختلال در این روند شده در نتیجه برای سنین زیر ۱۷ سال این ورزش توصیه نمی شود.
۱۱- آیا این ورزش برای افرادی که کف پای صاف دارند مشکلی ایجاد می کند ؟
انجام حرکات ورزشی ایستاده برای افرادی که دچار عارضه کف پای صاف می باشند در دراز مدت باعث فشار بر کمر شده و فرد دچاره مشکلات در ای ناحیه می شود .بنابر این فرد باید قبل از اقدام به انجام این ورزش با پزشک خود مشورت کرده و حتما قبل از ورزش مربی خود را از این مشکل مطلع سازد.بهتر است برای کمتر شدن و برداشتن فشار از روی کمر این افراد در حین ورزش پیلاتس از کفشهای استاندارد و طبی استفاده نمایند.
۱۲-ایا انجام ورزش پیلاتس برای کسانی که دیابت دارند و انسولین تزریق می کنند بلا مانع است؟
ورزش بخشی مهم از تمام برنامه های درمان دیابت است. کارشناسان ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت فیزیکی با شدت متوسط را توصیه مینمایند. برای جلوگیری از مشکلات بالقوه، قند خون خود را قبل، طی و بعد از ورزش بررسی نمایید.
منبع : سایت رسمی انجمن پیلاتس ایران